Business Internaţional

Alonso şi Hamilton, cel mai bine plătiţi piloţi din lume. În top 10 a reuşit să îşi facă loc şi o femeie

Alonso şi Hamilton, cel mai bine plătiţi piloţi din...

Autor: Adrian Costeiu

30.03.2014, 23:00 514

Revista „Forbes“ a realizat recent un top al celor mai bine plătiţi piloţi din lume. Topul e condus deFernando Alonso şi Lewis Hamilton, iar în primele 10 poziţii se află doar piloţi de Formula 1 şi NASCAR

Încă din anii 1950, piloţii de curse au fost văzuţi ca adevăraţi eroi. Riscurile asumate i-au transformat pe aceştia în idoli ai tribunelor, atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii. Acest lucru s-a transpus din punct de vedere fi nanciar în salarii mari plătite de către echipe, cât şi în contracte de publicitate importante plătite de sponsorii care doreau să îşi asocieze imaginea cu oamenii care îşi riscau viaţa ori de câte ori se aşezau la bordul maşinii pe care o conduceau.

Timpul a trecut, iar Formula 1 şi NASCAR s-au metamorfozat din sporturi în afaceri profi tabile. Evident, şi principalii actori ai celor două circuite, piloţii, au avut de câştigat. Staruri precum Fernando Alonso sau Lewis Hamilton se numără, în acest moment, printre cel mai bine plătiţi sportivi din lume.

ALONSO ŞI HAMILTON, CEL MAI BINE PLĂTIŢI DIN FORMULA 1

Nu e de mirare că doi piloţi din Formula 1 sunt pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi piloţi din lume, având în vedere popularitatea Marelui Circ pe Glob şi faptul că cei doi concurează pentru două dintre cele mai bune echipe din circuit.

Spaniolul de la Ferrari şi britanicul de la Mercedes câştigă anual, potrivit Forbes, 30, respectiv 27,5 milioane de dolari. Grosul încasărilor vine din salarii (28 de milioane, respectiv 26 de milioane), în timp ce contractele de sponsorizare acoperă restul până la 30 de milioane şi 27,5 milioane.

Totuşi, este de aşteptat ca încasările lui Hamilton în 2015 să crească, având în vedere că plecarea sa de la McLaren la Mercedes la începutul lui 2013 îi va oferi şanse sporite să îşi găsească contracte de publicitate, cunoscută fi ind politica celor de la McLaren, care păstrează încasările din drepturile de imagine ale piloţilor.

Totodată, Hamilton este şi principalul favorit la titlu în acest sezon, astfel că sponsorii ar putea deveni tot mai interesaţi de contracte cu pilotul britanic, deja campion mondial în 2008. Surprinzător, Sebastian Vettel, campionul mondial al ultimelor patru sezoane, este abia pe locul 6 în acest top, cu doar 18 milioane de dolari primiţi pe an.

Citiţi mai multe pe prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO