Business Internaţional

Allianz trece pe profit cu ajutorul Dresdner Bank

06.05.2004, 00:00 18



Cea mai mare companie de servicii financiare a Europei, Allianz AG, a raportat incheierea primului trimestru pe profit ca urmare a imbunatatirii situatiei Dresdner Bank AG care a avut castiguri pentru prima data in ultimul an si jumatate, precum si a cresterii activitatii de asigurari a companiei.



Profitul net al companiei s-a ridicat la 650 milioane de euro, comparativ cu pierderea de 546 milioane de euro inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, a declarat purtatorul de cuvant Richard Lips, citat de Bloomberg. Banca Dresdner nu a specificat cuantumul profitului net dar a contribuit cu 170 milioane de euro la castigurile operationale ale diviziei bancare. Rezultatele financiare ale companiei vor fi facute publice pa data de 14 mai.



Michael Diekmann, presedintele bancii, a avut un rol hotarator in obtinerea rezultatelor curente, reorganizand activitatea bancara si sectorul neprofitabil al asigurarilor care includea divizia Fireman's Fund din Statele Unite. Dresdner Bank a jucat un rol major in profitul obtinut de Allianz inca de la cumpararea acesteia cu 21 miliarde $ acum 3 ani.



Actiunile Allianz au castigat 2,24 euro sau 2,6% pana la 89,9 euro, pe fundalul unui declin de 10% anul acesta.



Allianz a apelat acum 12 luni la serviciile fostului director de la Deutsche Bank, Herbert Walter, pentru a salva situatia bancii din Frankfurt, a patra banca din Germania.



Walter a anuntat reduceri de personal masive, planuind sa concedieze 4700 angajati.



Venitul brut pe primul trimestru nu a suferit schimbari semnificative fata de anul trecut, inregistrand o crestere reala de 3% pana la 25 miliarde euro.



Profitul operational a crescut la 1,1 miliarde euro in primul trimestru fata de 834 milioane euro anul trecut. Divizia de management al activelor, Pacific Investment Management din California a avut venituri de 10 miliarde euro, iar incasarile din asigurari de viata si de sanatate au crescut cu 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO