Business Internaţional

Alitalia are bani sa supravietuiasca doar pe termen scurt

10.04.2008, 17:18 17

ReprezentanTii Alitalia au declarat ca fondurile companiei din acest moment sunt suficiente pentru o "supravietuire pe termen scurt", avand in vedere ca preluarea companiei aeriene de catre Air France - KLM a intrat in impas, scrie BBC News.
Oficialii companiei aeriene italiene au declarat ca incepand cu 31 martie, Alitalia detine 170 de milioane de euro (267,5 mil. dolari), destul cat sa se mentina pe linia de plutire. Consiliul director al companiei a organizat in cursul acestei saptamani o intalnire pentru a se decide daca este cazul apelarii la protectie impotriva creditorilor. Discutiile cu reprezentantii Air France - KLM au incetat saptamana trecuta, cand reprezentantii sindicatelor muncitorilor nu au putut ajunge la o intelegere din cauza celor cateva sute de disponibilizari ce ar surveni in cazul unei preluari. La inceputul acestei saptamani, reprezentantii Air France - KLM au lansat o petitie catre sindicatele italienilor, rugandu-i sa revina asupra deciziilor luate, ceea ce ar putea duce la renegocieri.
Reprezentantii sindicatelor muncitorilor de la Alitalia au declarat ca sunt dispusi sa reinceapa negocierile, dar ministrul italian al economiei a specificat ca este nevoie de anumite concesii din partea consortiului.
Guvernul italian a avertizat mai demult ca singura alternativa pentru Air France - KLM ar fi administrarea de urgenta a companiei aeriene. Cu toate acestea, decizia guvernului
s-ar putea modifica avand in vedere ca pe 13 aprilie vor avea loc alegeri parlamentare in Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO