Business Internaţional

Alianta Commerzbank CSFB, neconfirmata

31.05.2000, 00:00 20



Banca germana Commerzbank si grupul financiar elvetian Credit Suisse First Boston (CSFB) au refuzat ieri sa comenteze informatiile conform carora aceasta din urma ar fi interesat in achizitionarea unui pachet majoritar de actiuni al Commerzbank.

Conform unui articol publicat in revista germana Focus-Money, CSFB analizeaza posibilitatea de a achizitiona cele 17 procente din capitalul bancii Comerzbank detinute in prezent de Rebon NV. Citand o sursa bancara anonima din Frankfurt, publicatia germana mai informeaza ca alte doua banci sunt interesate de pachetul de actiuni detinut de Rebon, insa nu specifica numele acestora.

Purtatorul de cuvant al CSFB, Andre-Lou Sugar, a afirmat ca grupul elvetian ramane deschis oportunitatilor de extindere geografica si pe produse, insa nu a specificat daca aceasta strategie se aplica si in cazul Commerzbank.

Directorul executiv al Commerzbank, Martin Kohlhaussen, aflat in Paris, a declarat ca fuziunile intre banci din diferite tari reprezinta un proces dificil si ca se va opune oricarei incercari de divizare a bancii germane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO