Business Internaţional

Alexander Acosta este nominalizat de Trump în funcţia de secretar al Muncii, după ce Andrew Puzder şi-a retras candidatura

Alexander Acosta este nominalizat de Trump în funcţia...

Autor: Corina Zamfir

16.02.2017, 19:45 46

Preşedintele Donald Trump l-a nominalizat pe Alexander Acosta în funcţia de secretar al Muncii la numai o zi după ce Andrew Puzder şi-a retras candidatura, scrie CNBC.

Alexander Acosta este decanul Universităţii Internaţionale de Drept din Florida şi fost membru al Consiliului Naţional al Realaţiilor Muncii.

Acosta a semnat sute de avize pe vremea când lucra la Consiliul Naţional al Relaţiilor Muncii astfel încât cei familiarizaţi cu munca lui l-au descris ca pe un om atent şi precaut, a cărui traiectorie de carieră a sugerat că ar putea concura într-o zi pentru o poziţia de judecător federal, scrie Reuters.

Astfel, el a fost şi judecător la Curtea de Apel a SUA şi procuror al Americii pentru Districtul de Sud din Florida, ceea ce înseamnă că Senatul i-a dat confirmarea în trecut pentru trei locuri de muncă.

Acosta, care a absolvit la Şcoala de Drept de la Harvard, a lucrat pentru Curtea Suprema de Justiţie Samuel Alito, când a fost judecator de apel.

Donald Trump s-a întâlnit cu Acosta miercuri seară, potrivit Bloomberg si Fox News.

Alexander Acosta este prima nominalizarea hispanică a lui Trump.

Andrew Puzder, director executiv al companiei care deţine Carl's Jr. and Hardee's, a pierdut sprijinul mai multor senatori republicani după ce a recunoscut că a angajat un imigrant clandestin, care, prin urmare, nu ar fi avut autorizaţia de a lucra în Statele Unite, ca menajeră în trecut. Potrivit AP, acesta ar fi plătit doar recent impozitul pe salariu al angajatei.

Sursă foto: CNBC

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO