Business Internaţional

Alertă globală: SUA cere statelor OPEC să majoreze livrările de petrol

Statele Unite cer tuturor statelor producătoare de petrol să majoreze livrările

Autor: Bogdan Cojocaru

22.02.2011, 17:00 29

SUA a cerut marţi ţărilor producătoare depetrol, inclusiv membrilor Organizaţiei StatelorExportatoare de Petrol (OPEC), să majorezelivrările de ţiţei ca răspuns la creşterea recentăa preţurilor hidrocarburilor, transmite AFP.

"În ultimele luni, am fost martorii creşterii cererii, pe fondulrevenirii economiei, ceea ce a dus la majorarea cotaţiilor, şi neaşteptăm ca toate statele producătoare de petrol să majorezeproducţia destinată pieţelor ca răspuns la această tendinţă", adeclarat secretarul american adjunct al Energiei, DanielPoneman.

Intensificarea violenţelor din Libia a dus lacreşterea preţului petrolului la peste 106 de dolari pe baril pebursa de la Londra. În aceste condiţii, SUA supreaveghează cuatenţie evoluţia evenimentelor din Orientul Mijlociu, a menţionatoficialul american.

"Suntem îngrijoraţi de posibilitatea ca preţurile prea mari săafecteze creşterea economică a statelor consumatoare de petrol", aspus Poneman. El apreciază că, pentru moment, nu există openurie fizică de petrol pe piaţă.

OPEC asigură 44% din producţia mondială de ţiţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO