Business Internaţional

Aleph News: Inventatorul vaccinului Pfizer a ajuns printre cei mai bogaţi 500 de oameni din lume. Averea lui Ugur Sahin

Aleph News: Inventatorul vaccinului Pfizer a ajuns...

Autor: Aleph News

06.12.2020, 15:02 1341
  • Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, a ajuns printre cei mai bogaţi 500 de oameni, cu o avere estimată la 5.1 miliade de dolari
  • Saltul s-a produs după ce acţiunile companiei au crescut câteva procente doar în ultima săptămână
  • Sahin conduce compania BioNTech împreună cu soţia sa

<a data-idâ"https:="" alephnews.ro="" sanatate="" povestea-succesului-echipa-de-vis-din-spatele-vaccinului-pfizer="" "="" data-typeâ"url"="" hrefâ"https:="" relâ"noreferrer="" noopener"="" styleâ"margin:="" 0px;="" padding:="" border:="" font:="" inherit;="" vertical-align:="" baseline;="" text-decoration-line:="" none;="" opacity:="" 1;="" transition:="" opacity="" 0.3s="" ease="" 0s;"="" targetâ"_blank"="">Ugur Sahin, co-fondatorul BioNTech a ajuns printre cei mai bogaţi 500 de oameni, după ce Marea Britanie a aprobat folosirea vaccinului creat de el împreună cu Pfizer, scrie Bloomberg.

Preţul acţiunilor BioNTech a crescut cu 8% în doar o săptămână şi cu 250% în ultimul an. Astfel Sahin deţine locul 493 în lume, valoarea sa netă fiind de 5,1 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

Compania germană era axată pe lupta împotriva cancerului, însă Sahin şi soţia sa, Ozlem Tureci – directorul medical al BioNTech, s-au concentrat pe COVID-19, după ce a ajuns în atenţia lor un studiu îngrijorător despre cum noul virus a afectat o familie care vizitase Wuhan.

Citiţi continuarea pe www.alephnews.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO