Business Internaţional

Alegeri negre: Peste 270 de membri ai secţiilor de votare din Indonezia au murit din cauza epuizării

Alegeri negre: Peste 270 de membri ai secţiilor de...

Autor: Andrei Vacaru

29.04.2019, 05:02 667

Peste 270 de membri ai secţiilor de votare din Indonezia au murit, iar alţi aproape 2.000 s-au îmbolnăvit din cauza epuizării cauzate de numărarea buletinelor de vot în cadrul alegerilor de pe 17 aprilie, informează Reuters.

Autorităţile din această ţară au decis ca pe data de 17 aprilie să aibă loc, simultan, alegerile prezidenţiale, cele parlamentare şi cele regionale, cu scopul de a reduce costurile. Astfel, acesta a fost cel mai mare scrutin din lume organizat într-o singură zi, dat fiind că Indonezia este a patra cea mai populată ţară din lume. Prezenţa la vot a fost de aproximativ 80% din totalul populaţiei cu drept de vot, iar fiecare dintre alegători a introdus până la cinci buletine de vot în urne, ceea ce a însemnat că persoanele responsabile cu numărarea voturilor au fost nevoite să depună o muncă intensă.

Arief Priyo Susanto, purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale Generale (KPU) a declarat că 272 de membri ai secţiilor de votare au decedat din cauza suprasolicitării, în timp ce alte 1.878 de persoane s-au îmbolnăvit din aceleaşi motive. Ministerul Finanţelor lucrează la un document prin care familiile celor decedaţi să poată fi despăgubite, a anunţat acesta.

KPU va finaliza numărătoarea voturilor şi va anunţa rezultatele finale pe 22 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO