Business Internaţional

Al doilea val pleacă tot dintr-o piaţă din China? Beijingul închide o mare piaţă alimentară şi introduce carantină totală pentru mai multe ansambluri rezidenţiale

Al doilea val pleacă tot dintr-o piaţă din China?...

Autor: Alex Ciutacu

15.06.2020, 09:00 1935

Beijingul se pregăteşte pentru al doilea val de infecţii cu coronavirus, întrucât autorităţile din capitala chineză au fost forţate să închidă o mare piaţă alimentară şi să aplice măsuri de carantină pentru mai multe ansambluri rezidenţiale, după mai multe cazuri de transmitere locală, potrivit FT.

Autorităţile oraşului au confirmat în acest final de săptămână 41 de cazuri cu simptome şi 46 de pacienţi asimptomatici, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Majoritatea cazurilor noi au fost legate de cea mai mare piaţă de fructe de mare şi legume proaspete din Beijing, situată în vestul oraşului.

Înainte de acest nou val, oraşul de 20 de milioane de locuitori nu a mai înregistrat niciun caz nou de infectare cu coronavirus timp de 50 de zile.

În primele zile ale pandemiei, Beijing a reuşit să ţintă numărul total de cazuri sub 600, în contextul în care conducerea oraşului a impus restricţii severe la intrarea în oraş, care includeau o perioadă obligatorie de carantină în facilităţile guvernului.

Majoritatea zborurilor internaţionale au fost redirecţionate către oraşele din apropiere, astfel încât să scadă riscul de cazuri importate în hub-ul politic al Chinei.

În acest final de săptămână, autorităţile au decis să închidă piaţa Xinfadi, un complex masiv care furnizează mare parte din necesarul de fructe de mare, fructe şi legume ale Beijingului. În acelaşi timp, mai multe ansambluri rezidenţiale din vestul oraşului au fost închise, iar peste 100 de persoane se află în carantină.

China a adoptat o poziţie bazată pe „toleranţă zero” împotriva noilor cazuri de infectare. Pentru zonele care prezintă noi cazuri sunt decise imediat măsuri de carantină.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO