Business Internaţional

Al doilea val de infecţii, improbabil în prima economie a Europei: Ministrul sănătăţii din Germania spune că ţara poate evita un asemenea scenariu

Al doilea val de infecţii, improbabil în prima economie...

Autor: Eduard Ivanovici

18.07.2020, 08:51 459

Germania poate evita al doilea val de infecţii cu coronavirus dacă oamenii vor rămâne vigilenţi, în special în timpul vacanţelor de vară, spune ministrul sănătăţii, Jens Spahn, potrivit Deutsche Welle.

„Trebuie să încercăm să prevenim numărul de infecţii, mai ales în timpul sezonului estival. Nu ne vom aştepta automat la un doilea val în timpul toamnei sau iernii”, a declarat Spahn.

Ministrul a adăugat că peste 15 milioane de oameni şi-au instalat aplicaţia CoronaWarn, dezvoltată de guvernul german. De asemenea, au fost testaţi săptămâna trecută aproximativ 500.000 de cetăţeni germani, cel mai mare număr de la începutul pandemiei până în prezent.

Institutul Robert Koch, care coordonează reacţia Germaniei la pandemie, a declarat că numărul de cazuri noi a devenit uşor de gestionat. Autorităţile au raportat până acum puţin peste 200.000 de infecţii şi aproape 9.200 de decese, efectuând 76.000 de teste per milion de locuitori. Prin comparaţie, Marea Britanie numără aproape 300.000 de cazuri şi aproape 45.000 de morţi.

Spahn a mai declarat că va întări rolul ţării din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Germania a contribuit cu 500 de milioane de euro la bugetul OMS anul acesta, fiind unul dintre cei mai mari contribuitori din cadrul agenţiei deţinute de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a început procesul de ieşire din OMS după ce semnalase mişcarea încă din luna mai, declarând că Organizaţia se află sub controlul autorităţilor chineze încă de la începutul crizei generate de coronavirus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO