Business Internaţional

Al doilea diamant ca mărime din lume, evaluat la 70 de milioane de dolari, va fi scos la licitaţie

Al doilea diamant ca mărime din lume, evaluat la 70 de...

Autor: Andreea Diocheteanu

05.05.2016, 10:12 236

"Lesedi la Rona" este un diamant de 1.109 carate, având dimensiunea unei mingi de tenis. Piatra preţioasă va fi scoasă la vânzare luna viitoare, în Londra, de casa de licitaţii Sotheby's.

Diamantul a fost descoperit anul trecut, în luna noiembrie, în Botswana (Africa de Sud).

Reprezentanţii casei de licitaţii au declarat că această bijuterie este cel mai mare diamant de calitate şi brut care există, estimându-se că vechimea sa depăşeşte 2.5 miliarde de ani.

"Nu numai că este absolut în dimensiune şi calitate, dar, de asemena, nicio astfel de bijuterie brută nu a fost vreodată propusă la o licitaţie publică", a declarat David Bennett, preşedintele internaţional al departamentului de bijuterii de la Sotheby's.

Lucara (LUCRF), compania canadiană care deţine piatra valoroasă, l-a descris ca fiind cel mai mare diamant găsit în ultimii 100 de ani.

Potenţialii cumpărători vor putea admira nestemata înainte de licitaţie. Diamantul va fi expus în New York, pe 7 mai, iar în Londra, în intervalul 18 - 28 iunie.

Recordul pentru cel mai mare diamant de lume este în continuare deţinut de "Cullinan", de 3.106 carate, descoperit în Africa de Sud, în 1905.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO