Business Internaţional

AIG nu mai sponsorizeaza Manchester Unitedt

21.01.2009, 16:43 18

Asiguratorul american AIG, afectat in luna septembrie de o criza grava de lichiditati care a fortat compania sa apeleze la un imprumut din partea bancii centrale americane in schimbul caruia statul a preluat 79,9% din companie, nu va reinnoi contractul de sponsorizare a echipei britanice de fotbal Manchester United care expira in mai 2010, scrie BBC News.

Cei de la AIG au fost initial de acord sa plateasca aproximativ 14 milioane de lire sterline (14,9 mil. euro) pe an pe o perioada de patru ani pentru a aparea pe tricourile cunoscutei echipe de fotbal engleze, avand incheiat si un acord in valoare de 5 mil. lire sterline (5,3 mil. euro) pe an pentru a se ocupa de MU Finance, o companie care ofera diverse servicii financiare sub egida Manchester United.
Compania americana de asigurari, considerata printre cele mai importante la nivel mondial inainte sa se confrunte cu criza de lichiditati, se afla in prezent intr-un proces de restructurare, dupa ce a beneficiat de fonduri in valoare de aproape 150 de miliarde de dolari (116,2 mld. euro) din partea guvernului SUA. Nu se stie deocamdata daca cei de la AIG vor continua colaborarea cu MU Finance dupa incetarea contractului de sponsorizare incheiat cu Manchester United.
Oficialii clubului de fotbal din Marea Britanie au evitat sa comenteze cu privire la intentiile AIG, insa au precizat ca problemele pur tehnice referitoare la fabricarea tricourilor obliga conducerea echipei sa decida urmatorul sponsor pentru sezonul 2010/2011 pana in toamna acestui an.
Saptamana trecuta, directorul executiv al Manchester United David Gill, aflat intr-o vizita in Macau, Brazilia, a declarat ca nu ar fi deloc surprins daca contractul de sponsorizare incheiat cu AIG nu va fi reinnoit. Compania americana de asigurari a renuntat deja la contractul de sponsorizare incheiat cu echipa de Cupa Davis a Statelor Unite, care a expirat la sfarsitul lui 2008
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO