Caută doar în titlu
Business Internaţional

Agenţia Publică de Sănătate din Franţa: unul din 3 focare de COVID-19 apare în şcoli şi universităţi

Cu 285 de focare de contaminare în curs de anchetă în Franţa, şcolile şi universităţile devin principalalele surse de contaminare, înaintea companiilor şi fabricilor, potrivit ultimului buletin săptămânal de la Agenţia Publică de Sănătate din Franţa (SPF).

Cu 285 de focare învăţământul, pentru prima dată, este înaintea focarelor apărute în cadrul companiilor şi fabricilor, care înregistrează 195 de focare în Franţa. Urmează unităţile sanitare cu 97 şi evenimentele publice sau private: „adunări temporare de oameni” (77), scrie SPF .

În buletinul său anterior, din data de 17 septembrie, şcolile şi universităţile numărau 160 de focare supuse anchetei (22% din total) şi doar 26 din 10 septembrie. Aceste cifre, stabilite „după tipul de comunitate”, exclud unităţile de cazare pentru vârstnici şi „mediul familial restrâns”, specifică instituţia.

În Franţa, un lider al medicilor a avertizat că ultimul val al pandemiei ar putea „copleşi” ţara pe fondul epuizării din rîndul lucrătorilor din domeniul sănătăţii.

Între timp, Patrick Bouet, şeful Consiliului Naţional al Ordinului Medicilor, a declarat săptămânalului Journal du Dimanche: „Al doilea val ajunge mai repede decât am crezut”.

Restricţiile recent introduse pentru a încetini răspândirea bolii în zonele cele mai afectate ale ţării, inclusiv oraşul mediteranean Marsilia şi regiunea Paris, s-au lovit rezistenţa locală.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.