Business Internaţional

Agenţia Internaţională de Energie avertizează: Investiţiile la nivel mondial în energie vor înregistra anul acesta o scădere de 400 de miliarde de dolari, cel mai mare declin din istorie

Agenţia Internaţională de Energie avertizează:...

Autor: Eduard Ivanovici

31.05.2020, 18:44 148

Investiţiile la nivel mondial în energie vor înregistra o scădere 400 de miliarde de dolari până la finalul anului, reprezentând cel mai mare declin din istorie, pe măsură ce pandemia de coronavirus alimentează tot mai mult prăbuşirea cererii de energie, potrivit The Guardian.

Agenţia Internaţională de Energie (IEA) a spus că declinul reprezintă cea mai severă scădere a cererii de energie de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. De asemenea, cererea de petrol la nivel global suferit o scădere fără precedent luna trecută (30%) după ce preţurile petrolului din Statele Unite au înregistrat valori negative pentru prima dată în istorie.

„Criza a adus emisii mai mici ale gazelor cu efect de seră din motive cu totul greşite. Dacă vrem să ajungem la o reducere pe termen lung a emisiilor, va trebui să înregistrăm creşteri rapide în ceea ce priveşte investiţiile în energii curate”, a declarat Faith Birol, director executiv în cadrul IEA.

În raportul de la începutul anului, IEA estima că investiţiile la nivel mondial în energie vor creşte cu 2% în 2020, cea mai mare creştere din ultimii şase ani. Însă având în prezent situaţia actuală, investiţiile vor scădea cel mai probabil cu 20% de la un an la altul.

Petrolul reprezintă o bună parte din numărul total al declinului, investiţiile urmând să scadă cu aproape o treime anul acesta, adică 250 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO