Business Internaţional

Afacerile care la început păreau sortite eşecului, poate chiar nişte aberaţii, dar care au avut succes. Unele valorează acum miliarde de dolari

Afacerile care la început păreau sortite eşecului,...
12.05.2018, 17:13 217
În timp ce unii investitori preferă să meargă la sigur cu idei de business clasice, alţii dovedesc că pot face bani şi din piatră seacă sau din tot felul de alte mărunţişuri şi idei nebuneşti. 
 
Mai jos este un top 15 al celor mai trăznite idei care i-au îmbogăţit pe investitori, cu toate că, iniţial, nimeni nu le dădea nicio şansă. 
 
   1.     Piatra-animal de companie
Sătul să îşi tot audă prietenii plângându-se de animalele lor de companie, un tip pe nume Dahl a găsit cel mai uşor de întreţinut pet: o piatră. În 1975, el a pus bazele unui business cu animale de companie, care vindea, efectiv, pietre. Şi nu i-a mers rău, deoarece a strâns o avere de 15 milioane de dolari.
 
   2.     Clipul narativ
“Clipul narativ” este o camera minusculă care poate fi prinsă în faţa cămăşii. Camera realizează două fotografii pe minut, şi îi ajută pe utilizatori să îşi înregistreze întâmplările de zi cu zi. Costă aproape 280 de dolari şi este fabricată în Suedia. 
 
   3.    Pagina de pornire în valoare de milioane 
Panourile publicitare percep costuri mari pe metru pătrat. Un student inteligent a decis să facă acelaşi lucru, folosindu-se însă de un site web şi de un monitor de calculator. Acesta a creat o pagină web şi a decis să vândă reclame de 10 pixeli. Interesant este că un monitor de calculator standard are 1024 de pixeli. Cu toate că studentul a pretins sume destul de mari pentru a oferi spaţiu publicitar, surprinzător, marile companii au fost încântate. Astfel, studentul a făcut mai mult de un milion de dolari cu o singură pagină de pornire.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO