Business Internaţional

Afacerea care a crescut în 3 luni de pandemie cât altele în mai mulţi ani de activitate. A creat noi miliardari în câteva săptămâni

Afacerea care a crescut în 3 luni de pandemie cât...

Autor: Ioana Matei

21.06.2020, 07:51 2243

Malaysia produce în jur de 65% din piaţa globală a mănuşilor de cauciuc, iar acum, ca urmare a cererii crescute înregistrate de acest produs, numără cel puţin patru miliardari ai industriei - dintre care doi sunt proaspăt intraţi în lista miliardarilor.

Potrivit Bloomberg, Thai Kim Sim de la Supermax Corp. este cel care s-a alăturat cel mai recent clubului miliardarilor, cu o avere netă estimată la aproximativ 1 miliard de dolari la începutul acestei luni.

Top Glove Corp., cel mai mare producător al acestui produs, Hartalega Holdings Bhd. şi Kossan Rubber Industries Bhd. sunt alte câteva companii care au beneficiat de creşterea înregistrată de cererea de mănuşi.

Cu o creştere a businessului de cinci ori, saltul companiei Supermax a fost însă cel mai notabil anul acesta.

Thai a pus bazele Supermax împreună cu soţia sa, în 1987, începând să comercializeze mănuşi înainte să înceapă producţia lor, în 1989.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO