Business Internaţional

Administraţia Vladimir Putin avertizează Turcia să nu intervină militar în nord-vestul Siriei: „Să nu lăsăm cel mai grav scenariu să devină realitate”

Administraţia Vladimir Putin avertizează Turcia să nu...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

23.02.2020, 10:00 12995

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri, Turcia să nu intervină militar în regiunea siriană Idlib, semnalând că un atac asupra autorităţilor "legitime" din Siria ar fi "cel mai grav scenariu".

Referindu-se la posibilitatea ca armata turcă să intervină în regiunea siriană Idlib, pentru a opri evacuarea grupurilor insurgente de către armata siriană, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat: "Dacă va fi o operaţiune împotriva autorităţilor legitime şi armatei siriene, în mod clar ar fi cel mai grav scenariu. Să nu lăsăm cel mai grav scenariu să devină realitate".

"Suntem determinaţi să continuăm folosirea contactelor de lucru cu omologii noştri turci pentru a evita escaladarea crizei din Idlib", a precizat Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă Tass.

Administraţia de la Ankara a amenminţat că ar putea interveni militar în provincia siriană Idlib, de unde armata siriană încearcă să elimine grupurile insurgente susţinute de Turcia. "O operaţiune militară în Idlib este iminentă. Ar fi ultima zi pentru regimul sirian", a declarat preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, potrivit site-ului german N-TV.de.

Turcia şi-a atras critici dure pe plan internaţional după intervenţia militară de la sfârşitul anului 2019 împotriva grupurilor insurgente kurde din nordul Siriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO