Business Internaţional

Administraţia Trump a prelungit protecţia temporară pentru 6.900 de sirieni care trăiesc în SUA

Administraţia Trump a prelungit protecţia temporară...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

01.02.2018, 13:03 44

Măsură ar fi expirat la 31 martie, dar a fost prelungită pentru următoarele 18 luni. Protecţia temporară nu se aplică niciunui nou solicitant de azil din Siria.

Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite (DHS) a precizat că sirienii care au intrat în ţară după luna august 2016 vor fi excluşi din acest program umanitar.

"Este clar că acele condiţii pe care se bazează includerea Siriei în program continuă să existe, prin urmare prelungirea este justificată în temeiul statutului. Vom continua să evaluăm statutul de protecţie temporară al fiecărei ţări în parte", a declarat Kirstjen Nielsen, secretar în cadrul DHS.

Creat în 1990, Statutul de Protecţie Temporară (TPS) le permite imigranţilor din ţări considerate nesigure să trăiască şi să lucreze în SUA. Este folosit de sute de mii de persoane din zece ţări care au fost afectate de probleme precum dezastre naturale sau conflicte civile.

În ultimele luni, preşedintele american a anulat programele de protecţie temporară pentru cetăţenii din mai multe state, afectând imigranţi din El Salvador, Haiti şi Nicaragua.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO