Business Internaţional

Administraţia SUA face apel la ordinul unui judecător federal privind decretul prezidenţial

Administraţia SUA face apel la ordinul unui judecător...

Autor: Raluca Manga

05.02.2017, 10:06 104

Statele Unite şi-au redeschis sâmbătă graniţele pentru cetăţenii din Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Yemen şi Siria, Administraţia Trump fiind nevoită să facă paşi înapoi privind aplicarea decretului semnat de preşedintele SUA din cauza deciziei luate vineri de un judecător federal din Seattle.

Un judecător federal din Seattle a acordat, vineri, un ordin de restricţie temporară valabil la nivel naţional, prin care blochează măsura luată de Donald Trump ce presupune interzicerea pe teritoriul SUA timp de 90 de zile cetăţenilor provenind din şapte state cu populaţie majoritar musulmană.

Departamentul de Securitate Internă din SUA a anunţat sâmbătă că a suspendat toate acţiunile care vizează punerea în aplicare a ordinului preşedintelui Donald Trump privind imigraţia.

"În concordanţă cu ordinul judecătoresc, Departamentul de Securitate Internă a suspendat toate acţiunile care vizează implementarea secţiunilor vizate din cadrul ordinului executiv intitulat «Protejarea naţiunii de intrarea teroriştilor străini pe peritoriul Statelor Unite»", a anunţat responsabilul pentru presă al Departamentului.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter că decizia "aşa-zisului judecător" din Seattle privind blocarea decretului său antiimigraţie este "ridicolă" şi "va fi anulată".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO