Business Internaţional

Adidas va furniza echipamentele NBA pentru urmatorii 11 ani

12.04.2006, 00:00 76

Adidas a semnat un contract pe 11 ani cu NBA prin care compania germana producatoare de articole sportive va fi furnizorul echipamentelor ligii, informeaza editia online a publicatiei Forbes.

Compania a declarat ca acest acord include furnizarea de uniforme si de alte articole sportive pentru WNBA si NBA Development League, incepand cu iulie 2006.

Adidas, care a colaborat cu NBA din 2002, a declarat ca acest contract semnat este rezultatul achizitiei companiei concurente Reebok. Reebok a furnizat, la randul sau, echipamente pentru NBA, incepand cu 2001.

Actiunile Adidas au crescut cu 1,5%, ajungand la 169,6 euro la Frankfurt, imediat dupa ce a fost facut public acordul. Reebok va continua sa fie partenerul NBA si va crea in continuare incaltaminte de firma pentru NBA.

"Integrarea Reebok a fost o decizie strategica, care speram ca ne va ajuta sa ne facem produsele mai cunoscute in SUA", a declarat Herbert Hainer, director la Adidas. "Pentru urmatorii 11 ani NBA si Adidas vor fi sinonime in baschet", a adaugat el.

Mai mult decat atat, Adidas si NBA vor colabora in privinta cresterii numarului de produse Adidas la magazinul NBA din New York. Reprezentantii Adidas au declarat ca, in acest fel, se va crea un nou concept de magazin care se va raspandi in toata lumea. Adidas va vinde produse NBA la unitatile sale de vanzare din toata lumea, printre care si la 2.000 de magazine din China.

"Brandul Adidas este recunoscut pentru traditia sa sportiva si pentru performanta de care a dat dovada de-a lungul anilor", a declarat David Stern de la NBA.

"Brandurile de echipamente sportive NBA si Adidas vor fi astfel mai aproape de fanii din toata lumea. Ne continuam eforturile prin care incercam sa fim cat mai accesibili pentru fanii nostri care vor putea sa aiba produsele ligii", a adaugat el.

"Acest parteneriat ne apropie de liga sportiva, a carei popularitate este in continua crestere", a declarat Stamminger, presedinte si CEO la Adidas.

Directorul financiar al Adidas, Robin Stalker, se asteapta la cresterea venitului net pana la 500 de milioane de euro, comparativ cu 383 de milioane de euro anul trecut. Estimarile pentru 2006 iau in considerare si cheltuielile cu Reebok, care se ridica la 80 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO