Business Internaţional

Adidas profita de puterea de negociere adusa de achizitia Reebok

09.11.2007, 18:26 42

Adidas, al doilea mare producator de articole sport din lume, a raportat o crestere de 22% a profitului pe trimestrul al treilea, dupa ce compania a negociat preturi mai reduse cu furnizorii in urma achizitionarii, anul trecut, a Reebok International, scrie Bloomberg. Profitul net a avansat pana la 298 mil. euro, de la 244 mil. euro cu un an in urma, depasind media estimarilor a 9 analisti intervievati de Bloomberg, ce indica 291 de milioane de euro. Vanzarile au ramas aproape neschimbate, la 2,94 miliarde de euro. Marjele au crescut, Adidas avand o mai mare putere de negociere cu furnizorii in urma achizitionarii Reebok in schimbul a 3,8 mld. euro. Adidas a cumparat Reebok pentru a-si reduce distanta fata de Nike, cel mai mare producator de incaltaminte sport din lume. Cresterea profitului se va accelera in 2008, iar vanzarile sunt asteptate sa inregistreze o rata de crestere ridicata, au declarat reprezentantii companiei. Compania si-a mentinut proiectia de 15% privitoare la cresterea profitului.
Vanzarile Reebok pe trimestrul al treilea s-au aflat in scadere, a anuntat Adidas. Puma, al doilea mare producator de articole sportive din Europa, a raportat o crestere de 2,3% a profitului pe trimestrul trei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO