Business Internaţional

Adevărul din spatele renovării Catedralei Notre Dame: Bogaţii de la Gucci şi Louis Vuitton, care au promis sute de milioane de euro, nu au dat niciun ban încă. Reparaţiile încep cu micii donatori

Adevărul din spatele renovării Catedralei Notre Dame:...

Autor: Alex Ciutacu

17.06.2019, 14:47 1762

Familiile bogate din Franţa care au anunţat public imediat după dezastrul de la Catedrala Notre Dame din Paris că pun la bătaie sume de sute de milioane de euro pentru reparaţii nu au dat încă niciun ban pentru restaurare, anunţă oficialii bisericii, citaţi de Bloomberg.

În schimb, micii donatori din Franţa şi din lume plătesc prima factură de reparaţii, prin donaţiile făcute prin intermediul fundaţiei caritabile Notre Dame. Această primă factură acoperă începutul reparaţiilor şi plata pentru 150 de muncitori angajaţi de catedrală încă din data de 15 aprilie – când incendiul a devstat acoperişul clădirii.

Luna aceasta, datorită micilor donatori se face prima plată pentru reparaţii, de 3,6 milioane de euro.

„Marii donatori nu au plătit. Nici măcar un cent. Ei vor să ştie exact pe ce sunt cheltuiţi banii şi trebuie să îşi dea acordul. Nu vor să plătească doar salariile angajaţilor”, spune Andre Finot, ofiţerul senior de presă al Notre Dame.

Sute de milioane de euro au fost „puse la bătaie” de unii dintre cei mai bogaţi oameni din Franţa, încă din primele ore şi zile după dezastru.

Francois Pinault, şeful Artemis – compania-mamă din spatele Kering, cu branduri precum Gucci şi Saint Laurent – a promis 100 milioane de euro, în timp ce Patrick Pouyanne, CEO al companiei franceze de energie Total, a anunţat că firma lui va pune aceeaşi sumă pe masă.

Bernard Arnault, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, CEO al gigantului de lux LVMH, care cuprinde branduri precum Louis Vuitton şi Dior, a promis că va da 200 de milioane de euro pentru reparaţii, la fel ca fundaţia Bettencourt Schueller, controlată de familia din spatele brandului L`Oreal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO