Business Internaţional

Adevăratul grafic care îngrozeşte Europa. Pregătiţi-vă pentru extremism şi xenofobie

Adevăratul grafic care îngrozeşte Europa. Pregăţi-vă pentru extremism şi xenofobie

Autor: Adrian Voicu

30.01.2012, 18:48 15380

Nu este costul datoriei Greciei sau Spaniei, nici valoarea titlurilor băncilor, nici evoluţia economică a zonei euro, scrie ZeroHedge.

Toate acestea pot fi rezolvate fără probleme de Banca Centrală Europeană (BCE), care poate să se joace cu hiperinflaţia şi să tipărească bani în acest scop.

Nu. Graficul care trezeşte groaza latentă din spatele uşilor închise ale scenei politice europene este rata şomajului în rândul tinerilor.

Chiar Traian Băsescu menţiona ieri, înainte să se îndrepte spre Bruxelles, că va trebui abordată problema delocalizării producţiei industriale dinspre Europa spre ţări din Asia, menţionând că simpla abordare a acestei probleme prin formarea de IMM-uri nu este o rezolvare.

Iar "ultimul lucru de care Europa are nevoie este tineri nemulţumiţi şi fără speranţă pe străzi, care să nu aibă nimic de făcut şi care să aibă tendinţe extremiste şi xenofobe".

Şi nu este uşor de rezolvat problema şomajului în rândul tinerilor (16-24 de ani). Unii ar putea fi surprinşi să află că în timp ce Grecia şi Portugalia o duc destul de rău, cu o rată a şomajului de 30,7% şi respectiv 46,6%, Spania are o rată a şomajului în rândul tinerilor de 51,4%, mai mult de jumătate dintre tinerii capabili să muncească neavând un loc de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO