Business Internaţional

Acuzatii la cel mai înalt nivel: CIA spune că prinţul Mohamed bin Salman a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi

Acuzatii la cel mai înalt nivel: CIA spune că prinţul...

Autor: Marinela Sarbu

17.11.2018, 02:45 643

Evaluarea CIA, în care oficialii americani au declarat că au mare încredere, este cea mai definitivă de până acum, asociindu-l pe prinţul Mohamed cu această operaţiune şi complică astfel eforturile administraţiei Trump de a păstra legăturile SUA cu unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi americani din regiunea Golfului.

O echipă de 15 agenţi saudiţi a zburat la Istanbul cu avioane guvernamentale în luna octombrie şi l-a ucis pe Khashoggi în consulatul saudit, unde mersese să ia documentele necesare pentru căsătoria planificată cu o femeie de origine turcă.

În concluziile sale, CIA a examinat mai multe surse de informaţii, inclusiv un apel telefonic pe care fratele prinţului, Khalid bin Salman, ambasadorul saudit în Statele Unite, l-a avut cu Khashoggi, potrivit oamenilor familiarizaţi cu această chestiune care au declarat pentru CIA sub protecţia anonimatului.

Khalid i-a spus lui Khashoggi, un jurnalist care a colaborat cu The Washington Post, că ar trebui să meargă la consulatul saudit de la Istanbul pentru a prelua documentele şi i-a dat asigurări că va fi în siguranţă făcând acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO