Business Internaţional

Actriţa Emilia Clarke, din "Game of Thrones", la un pas de moarte după un anevrism cerebral

Actriţa Emilia Clarke, din "Game of Thrones", la un pas...

Autor: Catalina Murea

22.03.2019, 12:23 2708

Actriţa britanică Emilia Clarke, cunoscută pentru rolul lui Daenerys Targaryen din serialul "Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor", a declarat că a suferit un anevrism cerebral aproape fatal la vârsta de 24 de ani şi a fost operată de mai multe ori pe creier, relatează mirror.co.uk.

Problemele au apărut după încheierea filmărilor pentru primul sezon al producţiei. Clarke, în prezent în vârstă de 32 de ani, a declarat că se afla într-o sală de gimnastică şi a simţit o durere de cap foarte mare, după care a leşinat şi a fost dusă la spital. Actriţa a fost operată pe creier şi a petrecut câteva zile la terapie intensivă, după care a început să-şi recapete capacitatea de a vorbi.

Actriţa a explicat, într-un interviu acordat publicaţiei americane The New Yorker, care a fost diagnosticul pe care i l-au pus specialiştii.

"Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: hemoragie subarahnoidiană, un atac vascular potenţial fatal, cauzat de sângerări în spaţiul care înconjoară creierul. Am avut un anevrism, o ruptură de arteră", a povestit Clarke. Ea a adăugat că o treime dintre pacienţii care trec printr-o asemenea problemă de sănătate mor imediat sau la puţin timp după ce suferă aceste tulburări.

Emilia Clarke a susţinut că, după ce a ieşit de la terapie intensivă, a avut tulburări de memorie şi de comunicare, acestea fiind efectele secundare grave ale problemelor prin care trecuse. Aceasta a dat ca exemplu un incident prin care a trecut cu o asistentă medicală, în timp ce făcea exerciţii pentru memorie. Asistenta o trezise şi o rugase să îşi spună numele, iar actriţa, numită Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke, nu a reuşit să scoată decât sunete fără noimă.

Recuperarea medicală a acesteia a avut loc cu câteva săptămâni înainte să înceapă filmările pentru cel de-al doilea sezon din celebrul serial. Ea le-a vorbit producătorilor despre gravele probleme de sănătate, dar a decis să ţină ascunsă vestea faţă de fani.

Clarke a mai avut simptome secundare, precum oboseala, în timpul filmărilor următoarelor două sezoane din "Game of Thrones", dar şi în timpul unor apariţii pentru spectacole pe Broadway, New York.

Actriţa a mai trecut printr-o intervenţie chirurgicală în 2013, care a eşuat şi i-a provocat o hemoragie cerebrală aproape fatală. Ea a fost supusă unei a treia operaţii chirurgicale, în timpul căreia i s-a implantat şi o placă de titan şi care i-a lăsat o cicatrice imensă. Ulterior, actriţa s-a recuperat complet.

Emilia Clarke este o actriţă britanică cunoscută atât pentru rolul din serialul "Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor", cât şi pentru apariţii în filme precum "Terminator Genisys", "Me Before You/ Înainte să te cunosc" şi "Solo: A Star Wars Story/ Solo: O Poveste Star Wars".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO