Business Internaţional

Actorul Robert Vaughn, cunoscut pentru rolul din "Cei şapte magnifici", a murit la vârsta de 83 de ani

Actorul Robert Vaughn, cunoscut pentru rolul din "Cei...

Autor: Mediafax

12.11.2016, 16:10 1909

Matthew Sullivan a declarat că actorul american Robert Vaughn, a murit într-un spital din New York, înconjurat de soţia sa, Linda Staab şi de cei doi copii, Cassidy şi Caitlin. Actorul se trata de leucemie acută, a mai declarat managerul acestuia, potrivit Reuters.

Născut în New York, Vaughn a jucat în filme alături de David McCallum în "The Man from U.N.C.L.E," un serial de comedie despre nimicirea tuturor relelor de pe pământ, inspirat din seria cărţilor şi filmelor James Bond.

"Eu şi cu Robert am lucrat împreună mulţi ani, iar decesul său e ca şi cum ar fi murit o parte din mine", a declarat McCallum într-o intervenţie pentru TVLine.com, vineri.

Serialul desfăşurat între anii 1964-68 a inspirat numeroase filme de sine stătătoare precum "One Spy Too Many" şi "One of Our Spies is Missing", în care au jucat cei doi actori.

Vaughn a jucat în peste 200 de filme, seriale şi emisiuni TV de-a lungul unei cariere de peste 60 de ani, inclusiv în filmul din 1960 "The Magnificent Seven/ Cei şapte magnifici", alături de Yul Brynner şi Steve McQueen. El era ultimul supravieţuitor din cei şapte actori în rol principal din distribuţia originală a filmului.

Acesta a mai jucat în filme precum "Bullitt" din 1968, din nou cu McQueen, şi “The Young Philadelphians" din 1959, pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

În televiziune, Vaughn a jucat în numeroase seriale, precum "The A-Team," o versiune pentru TV din anul 1998 a "The Magnificent Seven," iar, în 2012, ca personaj în telenovela britanică, "Coronation Street."

Fostul actor britanic care l-a interpretat pe James Bond, Sir Roger Moore, s-a numărat printre personalităţile care i-au deplâns moartea, acesta scriind pe Twitter: "Regret să aflu vestea despre Robert Vaughn".

Şi actorul britanic Stephen Fry a postat pe Twitter mesajul că Vaughn a fost "un actor foarte talentat, unul dintre cei mai talentaţi răufăcători din serialul Columbo, şi un bărbat fermecător, în esenţă."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO