Business Internaţional

Activitatea din fabricile chinezeşti s-a contractat din nou în iulie

Activitatea din fabricile chinezeşti s-a contractat din...

Autor: Bogdan Cojocaru

01.08.2019, 00:00 184

Activitatea fabricilor din China a scăzut în iulie pentru a treia lună consecutiv, în ciuda unor semnale timpurii ale revenirii cererii, scrie MarketWatch.

Indicele oficial al managerilor de achiziţii din industria manufacturieră a crescut până la 49,7 puncte în iulie, de la 49,4 puncte în iunie, a anunţat ieri Biroul Naţional de Statistică al Chinei.

Un rezultat peste 50 de unităţi indică o expansiune a activităţii fabricilor, în timp ce unul sub 50 de unităţi indică scădere.

Cele mai recente date arată că, în ciuda semnelor de redresare a operaţiunilor, presiunea descendentă exercitată asupra creşterii economice nu poate fi subestimată, a afirmat Zhang Liqun, un analist al Federaţiei Chineze de Logistică şi Achiziţii, care emite datele împreună cu biroul de statistică.

Un subindice care măsoară producţia a urcat până la 52,1 puncte, de la 51,3 puncte în iunie, în timp ce subindicele pentru comenzi noi a crescut la 49,8 unităţi de la 49,6 unităţi.

Un subindice nou pentru export, indicator al cererii externe pentru mărfuri chinezeşti, a crescut la 46,9 puncte, de la 46,3 puncte în iunie.

A urcat şi indicatorul importurilor, semnalând încetinirea scăderii acestora.

Datele se bazează pe răspunsuri la chestionare lunare trimise directorilor de achiziţii de la 3.000 de companii din 31 de sectoare de producţie.

China este a doua economie ca mărime din lume şi se află în prezent într-un proces de încetinire care afectează întreaga economie globală. China este, de asemenea, în război comercial cu SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO