Business Internaţional

Acţiunile gigantului britanic Reckitt Benckiser au scăzut după ce compania a fost victima unui atac cibernetic

Sursă foto: Financial Times

Sursă foto: Financial Times

Autor: Alex Ciutacu

06.07.2017, 13:17 154

Acţiunile gigantului britanic Reckitt Benckiser au scăzut în urma atacului cibernetic cauzat de ransomware-ul Petya, din data de 27 iunie, iar veniturile companiei s-au diminuat considerabil, potrivit Financial Times.

Conducerea firmei a anunţat acţionarii că veniturile din al doilea trimestru vor scădea cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza atacului cibernetic care a afectat domeniul business, începând cu firma de publicitate WPP şi până la compania de transport AP Moller-Maersk.

Grupul şi-a anunţat clienţii că există posibilitatea să întâmpine întârzieri în recepţionarea produselor.

„Nu am reuşit să livrăm şi să facturăm anumite comenzi înainte de închiderea trimestrului. Unele dintre fabricile noastre nu operează încă în mod normal, dar lucrările sunt în desfăşurare pentru a reveni la capacitate maximă”, au declarat oficialii Reckitt Benckiser.

Grupul a anunţat sporirea veniturilor cu 2% până la finalul anului. Aceştia promiteau o creştere cu 3% înainte de atacul cibernetic.

Printre victimele atacului cibernetic, de la finalul lunii iunie, se numără mai multe bănci din Ucraina, aeroportul din Kiev şi mai multe companii multinaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO