Business Internaţional

Actiunile Alitalia au urcat dupa negocierile cu sindicatele

21.09.2004, 00:00 15

Actiunile Alitalia au castigat 5,2% dupa ce compania de transport aerian, controlata de stat, a ajuns la un acord cu sindicatele privind reducerile salariale si de personal, avand astfel posibilitatea sa treaca la implementarea programului de restructurare.
Dupa semnarea acordurilor cu personalul de zbor si cel auxiliar, Alitalia a obtinut un imprumut de urgenta de 400 milioane euro, esential pentru mentinerea operabilitatii firmei incepand cu luna septembrie.
Sindicatele au acceptat eliminarea a 3.700 de locuri de munca, din totalul de 20.700. Personalul de zbor va fi redus cu 900 de angajati.
Initial, Alitalia a dorit desfiintarea a 5.000 de locuri de munca, dar angajatii au optat pentru diminuarea mai accentuata a salariilor, in schimbul pastrarii mai multor posturi.
Conducerea grupului aerian a amenintat sindicatele cu declararea falimentului in cazul in care nu se obtine acordul angajatilor privind modalitatile de eficientizare a companiei.
Analistii au speculat posibilitatea incheierii unor parteneriate ale Alitalia cu Air France-KLM sau Lufthansa, dar deocamdata conducerea companiei germane nu a confirmat informatia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO