Business Internaţional

Acţiunile Adidas au atins cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată

Acţiunile Adidas au atins cel mai ridicat nivel...

Autor: Anca Dumitrescu

03.05.2013, 17:36 431

Acţiunile Adidas au atins cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată după ce producătorul german de articole sportive a raportat un profit peste estimări pentru primul trimestru, relatează Bloomberg.

Profitul net a urcat cu 6,5% în primele trei luni ale acestui an, la 308 milioane de euro, depăşind estimarea medie a analiştilor, de 298,5 milioane de euro.

Titlurile Adidas au avansat cu până la 6,2% în urma informaţiei, la 84,44 euro pe unitate, cel mai ridicat nivel atins de la intrarea la tranzacţionare, în 1995.

"Este un început de an foarte puternic, iar estimările grupului pentru 2013 ar putea fi îmbunătăţite", a declarat Sebastian Frericks, analist la compania Bankhaus Metzler în Frankfurt.

Marja brută a crescut la 50,1%, de la 47,7% în aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită preţurilor mai mari şi a ponderii mai mari a vânzărilor prin magazine proprii ale Adidas. Analiştii anticipau o marjă brută de 48,6%.

Veniturile au scăzut însă cu 1,9%, la 3,75 miliarde de euro, fiind sub estimările analiştilor, de 3,76 miliarde de euro. În Europa de Vest, veniturile s-au contractat cu 6%, trase în jos de Spania, Italia şi Marea Britanie.

Vânzările au urcat cu 6% în China şi cu 12% în America Latină.

Compania a introdus în februarie pantofii de alergare Energy Boost şi anticipează că Reebok va reveni la creştere în acest an, odată cu extinderea activităţilor brandului pe piaţa fitness. Vânzările Reebok au scăzut cu 16% în primul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO