Business Internaţional

Actionarii Wella resping oferta P&G

Actionarii Wella resping oferta P&G
02.06.2003, 00:00 10

O parte dintre actionarii Wella nu vor accepta oferta de cumparare depusa de grupul american Procter & Gamble, deoarece pretul propus pentru compania germana de produse pentru ingrijirea parului este prea redus, a indicat un consultant al actionarilor.
In martie, P&G a convenit sa cumpere un pachet de 77,6% din actiunile ordinare ale Wella, o data cu care a obtinut peste 75% din drepturile de vot necesare pentru a controla firma, dar numai 50,7% din capital. Grupul american are nevoie de o participatie de 95% la capitalul total pentru a realiza o preluare integrala. #leadend#
Close Brothers Corporate Finance Ltd., care ofera servicii de consultanta pentru un grup de actionari care detin sau controleaza circa 36% din actiunile preferentiale ale Wella, a calificat oferta P&G drept neadecvata.
"Actionarii considera ca aceasta opinie este demonstrata din plin de faptul ca nivelul preliminar de acceptare pentru oferta P&G la termenul limita a fost un derizoriu 6,21% din actiunile preferentiale ale Wella", a aratat Close Brothers intr-un comunicat dat publicitatii.
Close Brothers a apreciat ca P&G ar trebui sa ofere acelasi pret pentru actiunile preferentiale ale Wella ca si cel pentru actiunile ordinare.
P&G a oferit un pret de circa 77,35 dolari (65 euro) pentru fiecare actiune preferentiala si aproximativ 109,78 dolari (92,25 euro) pentru fiecare actiune ordinara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO