Business Internaţional

Actionarii Scania refuza oferta MAN

27.09.2006, 18:12 15

Oficialii Volkswagen, actionarul majoritar al companiei Scania, au declarat ca oferta in valoare de 9,6 miliarde euro facuta de cei de la MAN, compania germana producatoare de camioane, pentru rivalul sau suedez Scania va fi abandonata, scrie Financial Times.
"Chiar daca oferta ar fi fost imbunatatita, tot nu ar fi fost acceptata", a declarat Bernd Pischetsrieder, directorul executiv al VW, companie ce detine 34% din actiunile Scania.
Totusi, Pischetsrieder spune ca ar fi de acord cu realizarea unei fuziuni intre Scania, MAN si unitatea braziliana a Volkswagen in care produce masini cu tonaj mare. "Pentru mine, acest lucru nu poate fi realizat printr-o preluare a grupului Scania de catre MAN. Am respins oferta si nu am nici cea mai mica intentie sa-mi schimb parerea", a declarat el.
Aceasta oferta nu are nici cea mai mica sansa de succes fara sprijinul celor de la VW. Pischetsrieder a declarat ca i-a spus in repetate randuri lui Hakan Samuelsson, directorul executiv al MAN, ca el nu doreste sa primeasca o astfel de oferta.
Apropiati ai reprezentantilor MAN au spus ca inainte de a lansa oferta ei credeau ca Volkswagen sprijina aceasta miscare, desi atat Volkswagen, cat si Investor, cel de-al doilea mare actionar al grupului Scania, au respins oferta imediat dupa ce a fost facuta. Reprezentantii MAN se pregatesc sa creasca oferta si multi dintre actionarii Scania se asteapta ca Volkswagen sa accepte o suma mai mare.
Pischetsrieder, care ocupa si functia de presedinte al Scania, a refuzat sa spuna cu ce fel de oferta va fi de acord, dar a exclus primirea oricarei alte oferte facute de cei de la MAN. Multi directori sunt de parere ca daca MAN va fi obligata sa isi retraga oferta, compania germana va deveni ea insasi o tinta pentru o eventuala preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO