Business Internaţional

Ackermann de la Deutsche Bank a castigat 13 mil. euro

28.03.2007, 17:33 17

Directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, a primit anul trecut o marire de 11 procente a castigurilor, dublandu-si astfel remuneratia fata de 2002, anul in care a venit la conducerea uneia dintre cele mai mari banci de investitii la nivel mondial.
Ackermann a primit in 2006 retributii in valoare de 13,2 milioane de euro (17,6 milioane de dolari), din care un salariu de 1,15 milioane de euro si bonusuri de 11,9 milioane de euro, scrie Bloomberg. In 2005, retributiile totale incasate de Ackermann au fost de 11,9 milioane de euro.
Deutsche Bank, cea mai mare companie de brokeraj dupa valoarea profitului,
si-a marit profitul net cu 70 de procente pana la 5,99 miliarde de euro anul trecut. Actiunile bancii au crescut cu 24% in 2006.
Ackermann, care a devenit directorul executiv la Deutsche Bank in mai 2002, a castigat in primul an 6,9 milioane de euro. De la preluarea conducerii celei mai importante banci germane, Ackermann a realizat tranzactii mai mari de 19 miliarde de dolari (14,3 mld. euro), a redus personalul cu peste 15.000 de angajati si a contribuit la urcarea bancii pe podiumul celor mai importanti traderi de pe Wall Street.
Retributia pe care a primit-o anul trecut Ackermann, in varsta de 59 de ani, este comparabila cu remuneratiile de 41 mil. dolari (30 mil. euro) primite de directorii executivi ai bancilor Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morgan Stanley sau Citigroup, in top situandu-se presedintele Goldman Sachs, Lloyd Blanfein, cu un castig record de 54 mil. dolari (40 de mi. euro).
In Germania, retributia primita de Ackermann a fost depasita de cea a directorului executiv al companiei RWE, Harry Roels, care a castigat anul trecut 15,2 milioane de euro, fiind incluse in aceasta suma si bonusuri exprimate in actiuni.
Deutsche Bank intentioneaza sa isi majoreze profitul pana la 8,4 miliarde de euro in 2008, de la 7,7 miliarde de euro cat a obtinut anul trecut, prin extinderea sectorului de consumer banking si de administrare a activelor, numite de Ackermann "afaceri stabile". Mandatul de director executiv al lui Ackermann se incheie in 2010.
"Daca mediul de afaceri ramane stabil, ne putem continua cresterea profitabila din ultimul timp", spune Ackermann.
Deutsche Bank a acordat anul trecut angajatilor din consiliul de conducere retributii in valoare de 32,9 mil. euro, fata de 28,1 mil. euro in 2005. In mai anul trecut, Hugo Banziger a fost numit director de risc al Deutsche Bank, iar directorul financiar Clemens Boersing a fost inlocuit de Anthony Di Iorio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO