Business Internaţional

Achiziţia Time Warner de către gigantul AT&T nu primeşte încă undă verde: Departamentul de Justiţie face apel şi încearcă să oprească din nou tranzacţia de 85 de miliarde de dolari

Achiziţia Time Warner de către gigantul AT&T nu...

Autor: Alex Ciutacu

13.07.2018, 12:43 99

Departamentul de Justiţie din SUA a anunţat că va face apel la decizia judecătorească prin care a fost aprobată tranzacţia dintre gigantul AT&T şi Time Warner, potrivit CNBC.

Acţiunile AT&T au scăzut cu 1% după închidere, în urma anunţului Departamentului de Justiţie.

David McAtee, avocatul general al AT&T susţine că gigantul nu se aştepta la acest apel.

„Decizia tribunalului nu ar fi putut fi mai clară şi mai bazată pe fapte. În acelaşi timp, partea care pierde procesul are oricând dreptul de a face apel dacă doreşte, însă suntem surprinşi că Departamentul de Justiţie a ales să procedeze astfel în aceste circumstanţe”, a declarat McAtee. „Deja apărăm decizia tribunalului în Circuitul de Apel din D.C.”.

În iunie, un judecător federal a decis că tranzacţia de 85,4 miliarde de dolari este legală şi nu a impus condiţii fuziunii.

La acel moment, Departamentul de Justiţie şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia judecătorească. Guvernul a susţinut că tranzacţia ar face piaţa de televiziune „mai puţin competitivă şi mai puţin inovatoare”.

Însă în argumentul de 200 de pagini ataşat deciziei, judecătorul Richard Leon susţine că guvernul nu a reuşit să demonstreze că tranzacţia ar scădea semnificativ competiţia.

De când şi-a anunţat oferta în octombrie 2016, AT&T a susţinut constant că achiziţia Time Warner ar ajuta compania să concureze cu giganţi precum Amazon şi Netflix.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO