Business Internaţional

Abramovici vrea sa achite toate datoriile clubului Chelsea

30.07.2003, 00:00 17



Miliardarul rus Roman Abramovici, care detine in prezent 94% din capitalul clubului de fotbal britanic Chelsea, a declarat ca intentioneaza sa achite toate datoriile clubului, relateaza BBC News.



Roman Abramovich a spus ca va plati 75 milioane de lire sterline (122 milioane de dolari) pentru rascumpararea obligatiunilor vandute investitorilor acum sase ani.



Datoria era scadenta in 2007, dar daca detinatorii de obligatiuni vor fi de acord cu oferta propusa de magnatul rus, in varsta de 36 de ani, atunci cea mai mare parte a datoriilor clubului vor fi sterse dintr-o singura lovitura. Aceasta miscare conduce la un total de 177 milioane de lire sterline pe care Abramovich le cheltuieste pe Chelsea de cand si-a anuntat, la incepututl acestei luni, intentia de a cumpara clubul.





Lista de achizitii



Suma totala cuprinde sI cele 60 de milioane de lire sterline necesare pentru achizitionarea clubului, la pretul de 35 de lire pe actiune, la care se adauga 37 de milioane de lire pentru noii jucatori. Fotbalistul Juan Sebastian Veron de la Manchaster United este asteptat sa intre saptamana aceasta in echipa clubului londonez, pentru 13,5 milioane de lire.





Iesirea de pe piata



Intre timp, Roman Abramovich a facut o ultima oferta pentru dobandirea restului de actiuni ale clubului cu scopul de a-l delista de la bursa. L a prelungit termenul limita impus celorlaltI actionari pentru acceptarea ofertei sale pana pe 26 august, anul curent. Conducerea Chelsea a declarat ca oricine va detine actiuni dupa aceasta data isi va pierde drepturile de vot si platile din dividente. Chelsea Village, compania care detine clubul, va parasi Piata Alternativa de Investitii pe 22 august.





Investigatii



Autoritatea pentru Servicii Finaciare (FSA) din Marea Britanie a inceput o ancheta referitoare la actionarii Chelsea, considerand suspecta rapiditatea preluarii clubului de catre Abramovich. FSA a anuntat saptamana trecuta ca a intrat in posesia unor informatii conform carora unele date despre actionari nu ar fi corecte si ca piata s-ar putea sa fi fost dusa de nas in privinta adevaratului proprietar. Cu toate acestea, conducerea clubului a declarat ca ancheta nu va afecta programul privind oferta adresata actionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO