Business Internaţional

Abramovici se implica si in fotblalul rusesc

19.03.2004, 00:00 23

Compania petroliera rusa Sibneft, condusa de patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, va sponsoriza, timp de trei ani, gruparea CSKA Moscova, castigatoarea editiei 2003 a campionatului Rusiei, anunta The Moskow Times.
Abramovici a fost aspru criticat in Rusia dupa ce a achizitionat, in luna iulie 2003, pentru suma de 188 milioane de euro, clubul Chelsea Londra, la care evolueaza si jucatorul Adrian Mutu.
Potrivit contractului, semnat in aceasta saptamana in capitala Rusiei, gruparea CSKA Moscova va primi, anual, din partea companiei Sibneft, suma de 14,6 milioane de euro - unul din cele mai mari contracte de sponsorizare din istoria sportului. Spre comparatie, Manchester United, cel mai bogat club al lumii, a incheiat anul trecut cu operatorul de telefonie Vodafone un contract pe patru ani in valoare de 36 milioane euro.
Sibneft, care ocupa locul cinci in topul celor mai importante companii petroliere din Rusia, va avea numele inscriptionat pe tricourile jucatorilor si va detine exclusivitatea asupra drepturilor de piata si de imagine ale clubului moscovit.
Yukos, cel mai mare producator rus de petrol, a incheiat in urma cu doi ani un contract asemanator cu rivala CSKA, Dinamo Moscova, pentru o suma de 15 milioane de dolari.
Presedintele gruparii CSKA, Evgheni Giner, a declarat ca sumele primite de la Sibneft vor fi alocate dezvoltarii centrelor de tineret si juniori ale clubului, precum si pentru construirea unui nou stadion. Giner a dezmintit informatiile potrivit carora Sibneft ar putea achizitiona clubul CSKA Moscova.
"Consideram ca a ajuta sportul este o obligatie sociala importanta a companiei. Parteneriatul nostru cu CSKA este menit sa sporeasca prezenta fotbalului rus in cupele europene", a afirmat presedintele Sibneft, Evgheni Cvidler.
Echipa CSKA Moscova, antrenata de portughezul Artur Jorge, va reprezenta Rusia in editia 2004/2005 a Ligii Campionilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO