Business Internaţional

A murit John Berry, unul dintre membrii fondatori ai trupei Beastie Boys

A murit John Berry, unul dintre membrii fondatori ai...

Autor: Letitia Provian

20.05.2016, 11:33 241

Tatăl lui Berry a povestit pentru revista Rolling Stone că fiul său suferea de demenţă, boală care se acutizase în ultimul timp.

Berry a venit cu ideea pentru numele formaţiei Beastie Boys şi a fost unul dintre primii membrii ai trupei atunci când s-a format în anul 1981. Primul concert al trupei a avut loc în apartamentul uli Berry din New York în faţa unui public restrâns.

Acesta a cântat pe EP-ul trupei, "Polly Wog Stew", înregistrat în 1982, dar a plecat la scurt timp, înainte ca trupa să treacă de la punk la genul hip-hop, potrivit Rolling Stone. După plecarea lui Berry, Beastie Boys a înregistrat prima melodie hip-hop numită “Cooky Puss”, care a marcat stilul ulterior al formaţiei.

Berry a fost membru al altor formaţii mai puţin cunoscute după ce a plecat precum Even Worse, Big Fat Love, Highway Stars şi Bourbon Deluxe.

Deşi Berry a părăsit Beastie Boys la începutul drumului muzical al trupei, aceştia nu au negat contribuţia sa la consolidarea trupei. În 2012 când formaţia a fost inclusă în The Rock and Roll Hall of Fame, Adam Horovitz a citit un speech în care John Berry era menţionat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO