Business Internaţional

„A început al doilea val”: Un doctor american spune că sistemul medical din Statele Unite poate fi grav afectat dacă oamenii vor continua să ignore măsurile de distanţare socială

„A început al doilea val”: Un doctor american spune...

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2020, 21:41 36533

Al doilea val de infecţii cu coronavirus a început în Statele Unite, iar oamenii trebuie să fie extrem de atenţi pentru a evita situaţia în care spitalele vor fi suprasolicitate, spune William Schaffner, profesor al Şcolii de Medicină din cadrul Universităţii Vanderbilt, conform CNBC.

„A început al doilea val. Reluam activităţile de pe întreg teritoriul ţării, însă mulţi oameni nu respectă regulile de distanţare socială”, a declarat Schaffner.

Câteva state americane au raportat creşteri ale infecţiilor cu coronavirus pe măsură ce restricţiile au fost ridicate de-a lungul ţării. Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de cazuri din lume – 2,1 milioane – şi cel mai mare număr de morţi, cu 115.000.

În ciuda semnelor care prevăd al doilea val de infecţii, Schaffner spune că posibilitatea unei noi perioade de carantină este „scoasă din discuţie”.  În schimb, guvernul, business-urile şi liderii religioşi trebuie să lucreze împreună pentru a promova măsurile de prevenire şi pentru a controla numărul de cazuri.

„Închiderea totală a ţării a generat un dezastru financiar şi a avut atât de multe implicaţii socio-culturale încât nu îmi pot imagina cum va arăta a doua perioadă de carantină”, a adăugat Schaffner.

Prin comparaţie, alte ţări au reaplicat extrem de rapid măsurile obligatorii de distanţare  după ce au fost descoperite noi focare de infecţie. În mai, Coreea de Sud a închis toate barurile şi cluburile din Seul după ce au fost raportate mai multe cazuri într-un cartier al capitalei.

Săptămâna trecută, Beijingul a plasat sub carantină unsprezece cartiere şi a interzis temporar deplasările între provincii din cauza apariţiei unui focar de COVID-19 într-o piaţă din interiorul oraşului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO