Business Internaţional

A cincea cea mai mare economie din lume are planuri mari: Guvernul californian ar putea fi primul din lume care cere instalarea panourilor solare pe toate casele noi construite

A cincea cea mai mare economie din lume are planuri mari:...

Autor: Alex Ciutacu

07.05.2018, 18:56 223

California e pe cale să devină primul stat din SUA – şi primul guvern din lume – care cere instalaţii de energie solară aplicate pe toate casele noi construite, potrivit Fortune.

Comisia pentru Energie din California va vota miercuri, 9 mai, posibilitatea de a impune acest standard.

Dacă va trece de comisie, ceea ce este de aşteptat, decizia se va aplica tuturor imobilelor noi construite, precum case şi blocuri cu maxim trei etaje, ce vor fi livrate după data de 1 ianuarie 2020.

În prezent, doar 15-20% din casele noi construite includ instalaţii cu panouri solare. Aplicarea acestei prevederi ar creşte costul de construcţie al unei case cu până la 30.000 de dolari.

Experţii sunt de părere că acest cost suplimentar ar fi acoperit de-a lungul vieţii din economiile care vor reieşi pe urma facturilor la energie electrică. Proprietarii se aşteaptă să economisească până la 60.000 de dolari pe an în costuri operaţionale, în următorii 25 de ani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO