Business Internaţional

80% dintre manageri admit că au luat decizii strategice pornind de la date greşite

80% dintre manageri admit că au luat decizii strategice...

Autor: Mediafax

18.08.2016, 00:00 337
Big data, supraîncărcarea informaţională, poate deveni o povară pentru managerii din multe organizaţii, întrucât aceştia nu sunt capabili să extragă şi să analizeze informaţiile relevante.

În aceste condiţii, 80% dintre respondenţii unui studiu derulat în rândul managerilor de top din 16 ţări admit că au luat decizii strategice pornind de la informaţii eronate, iar aproape o treime dintre respondenţi afirmă că cel mai mare obstacol în calea eficientizării procesului decizional îl reprezintă birocraţia organizaţională. 72% dintre organizaţii admit că au avut cel puţin o iniţiativă strategică eşuată pe fondul erorilor din procesul decizional în ultimii trei ani, potrivit unui studiu realizat de Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) şi American Institute of Certified Public Accountants (AICPA). Supraîncărcarea informaţională, birocraţia excesivă, lipsa încrederii şi stimulentele nealiniate cu obiectivele de business au fost menţionate ca factori care contribuie la greşeli în procesul decizional făcute de companii din toată lumea. Raportul „Joining the dots: decision making for a new era” s-a adresat top managerilor din organizaţii mari din 16 ţări şi a relevat nu doar că aceştia admit că au făcut greşeli în procesul decizional, ci şi că au luat decizii strategice pornind de la informaţii eronate (80%), precum şi că organizaţia pe care o conduc a pierdut un avantaj competitiv pentru că au fost lenţi în a lua decizii (42%). În mod surprinzător, doar 28% dintre respondenţi sunt de părere că organizaţia este capabilă să le asigure liderilor cu experienţă oportunitatea de a învăţa din rezultatele deciziilor luate.

Printre principalele cauze ale deciziilor de slabă calitate identificate se numără supraîncărcarea informaţională: 36% dintre respondenţi afirmă că organizaţia lor nu face faţă surplusului informaţional, iar 32% afirmă că big data a înrăutăţit situaţia. Doar 37% consideră că big data le-a fost utilă. În rândul celor mai performante organizaţii, 86% dintre respondenţi evaluează deja informaţia managerială de care au nevoie pentru a se concentra pe modalităţi de creştere a valorii modelului de afaceri. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO