Business Internaţional

550 de marinari de pe portavionul american Theodore Roosevelt, infectaţi cu noul coronavirus

550 de marinari de pe portavionul american Theodore...

Autor: Marinela Sarbu

12.04.2020, 08:16 68

Alţi 103 membri ai echipajului de pe portavionul american Theodore Roosevelt au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, a anunţat sâmbătă Marina SUA, numărul total de cazuri de pe navă ajungând la 550, potrivit Reuters.

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, Marina americană a anunţat că 92% dintre membrii echipajului portavionului au fost testaţi pentru virus, reieşind 550 de rezultate pozitive şi 3.673 de rezultate negative. Marina a mai comunicat că 3.696 de marinari au fost mutaţi pe uscat.

Vineri, Marina a raportat 447 de cazuri pozitive, iar joi, 416.

Epidemia izbucnită la bordul portavionului nuclear a condus marţi la demisia lui Thomas Modly din funcţia de secretar al Marinei.

Joi, un marinar aflat pe navă a fost internat într-o unitate de terapie intensivă din Guam, după ce a fost depistat pozitiv pentru coronavirus luna trecută.

Bilanţul pandemiei de coronavirus a ajuns la 104.938 de decese pe plan global, cele mai multe victime fiind în Statele Unite, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO