Business Internaţional

24 de state europene s-au angajat să facă mai uşor transportul internaţional cu trenul

24 de state europene s-au angajat să facă mai uşor...

Autor: Bogdan Cojocaru

05.06.2020, 00:00 112

Un număr de 24 de state europene au convenit să colaboreze pentru a face din transportul feroviar internaţional „o alternativă atractivă“ pe distanţe pe care în prezent acesta nu este competitiv, scrie Euractiv. Miniştrii transportului şi infrastructurii din întreaga UE au declarat că doresc să construiască o „agendă pentru transportul feroviar internaţional de pasageri“ folosind instrumentele UE existente şi să armonizeze într-un mod „cuprinzător“ aceste servicii cu Acordul Verde al blocului.

Angajamentul a fost luat de fiecare membru al UE, în afară de ţările insulare Cipru şi Malta. Probleme precum sisteme complexe de cumpărare de bilete pentru călătorii cu mai multe etape cu diferite companii ar trebui rezolvate prin soluţii digitale, arată scrisoarea de angajament. Cei care călătoresc frecvent cu trenul cer de mult timp crearea unei platforme online similare cu „Skyscanner“, poate de către UE.

De asemenea, miniştrii insistă asupra faptului că serviciile internaţionale îşi pot creşte ponderea numărului de pasageri din categoria 300-800 km, sugerând că transportul feroviar poate deveni o provocare pentru zborurile pe distanţe scurte, care în general se încadrează sub pragul de 1.000 km. Comisia Europeană are intenţia de a declara anul 2021 „anul căilor ferate“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO