Business Internaţional

20 de start-up-uri belaruse s-au mutat în Polonia

20 de start-up-uri belaruse s-au mutat în Polonia

Autor: Bogdan Cojocaru

19.07.2021, 00:00 44

Polonia a reuşit să atragă 20 de start-up-uri belaruse, potrivit Fundaţiei Startup Hub Poland, care face parte din proiectul guvernamental Poland Business Harbor, scrie The First News. Poland Business Harbor (PBH) este o iniţiativă finanţată de stat care oferă pachete de asistenţă pentru specialiştii IT din Belarus şi companiilor din acest sector, atât start-up-urilor, cât şi afacerilor pe deplin maturizate.

Scopul proiectului este de a crea un refugiu sigur pentru specialiştii IT din Belarus şi de a-i încuraja să-şi dezvolte talentele în Polonia. Fundaţia Startup Hub Poland oferă, de asemenea, asistenţă juridică specialiştilor din IT din Belarus, le acestora găseşte cazare şi spaţiu de lucru.

„De la începutul proiectului, Polonia a eliberat deja aproape 14.000 de vize pentru specialiştii IT din Belarus şi familiile acestora“, a spus Maciej Sadowski, preşedintele fundaţiei, şi a adăugat că aceasta a primit peste 150 de cereri de la start-up-uri inovatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO