Business Internaţional

13,7 mil. euro pentru ca a fost de acord sa fie cumparat

20.01.2010, 23:07 14

Acordul incheiat de compania britanica Cadbury cu americanii dela Kraft ii va aduce directorului executiv Todd Stitzer 12 mil.lire sterline (13,7 mil. euro). Kraft plateste 11,9 mld. liresterline (13,6 mld. euro) pentru a prelua producatorul britanic,scrie The Guardian. Nici consilierii (bancheri, avocati, auditori)care au jucat un rol important in aceasta lupta corporatista cares-a desfasurat pe parcursul a mai multe luni nu vor fi uitati, eiurmand sa primeasca cel putin 250 mil. lire sterline (286 mil.euro).

Viitorul pentru directorul executiv al Cadbury este incert dincauza incheierii acordului, insa daca el paraseste compania, aredreptul sa primeasca o compensatie egala cu salariul sau pe un an -985.000 de lire sterline (1,12 mil. euro) -, un bonus in valoare de2 mil. lire sterline (2,3 mil. euro) si dreptul de a primi actiuniin valoare de 8,6 mil. lire sterline (10 mil. euro). El detine deasemenea o participatie in cadrul companiei evaluata la 5,5 mil.lire sterline, potrivit celui mai recent raport anual al companiei.Dupa mai bine de 25 de ani in cadrul grupului, Stitzer, 56 de ani,are asigurata o pensie de 1,5 mil. lire sterline pe an atunci candse va retrage.

Bonificatia pe care o va primi Stitzer pentru incheiereaacordului contrasteaza puternic cu incertitudinea ce planeazaasupra multora dintre angajati. Presedintele grupului, Roger Carr,a recunoscut ca el a pus in acest caz actionarii pe primul plan siastfel concedierile sunt un rau inevitabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO