Business Internaţional

100.000 de barili de petrol BP se scurg zilnic în ocean, cât procesează cea mai mare rafinărie din Romania

100.000 de barili de petrol BP se scurg zilnic în ocean, cât procesează cea mai mare rafinărie din Romania
21.06.2010, 12:05 97

British Petroleum estimează că în cel mai rău caz circa 100.000de barili de petrol s-ar putea scurge în Golful Mexic în fiecarezi, în urma accidentului de la platforma petrolieră, potrivit unuidocument intern făcut public luni de un senator american, scrieReuters.

Cifra de 100.000 de barili pe zi (15,9 milioane litri) este cumult mai ridicată decât cea mai pesimistă estimare a guvernuluiamerican, de 60.000 barili pe zi (9,5 milioane litri), şireprezintă aproximativ cantitatea maxima pe care o poate procesacea mai mare rafinărie din Români, Petrobrazi.

Grupul petrolier a anunţat luni că până în prezent a cheltuitpeste 2 miliarde de dolari în urma dezastrului din Golful Mexic,din care 105 milioane de dolari reprezintă despăgubiri plătitecomunităţilor şi firmelor americane afectate.

Scurgerea de petrol din Golful Mexic, considerată cea mai gravăcatastrofă ecologică din istoria SUA, a început în urmă cu 63 dezile, în urma unui accident produs la platforma petrolieraDeepwater Horizon.

Purtătorul de cuvânt al BP Toby Odone a declarat că documentulprezentat de congresmenul american "pare să fie autentic", însă căscenariul de risc major ar putea deveni realitate numai dacă unechipament cheie care reduce intensitatea deversării ar fieliminat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO