Business Internaţional

10% din populaţia Emiratelor Arabe a fost testată împotriva coronaviruslui

10% din populaţia Emiratelor Arabe a fost testată...

Autor: Radu Badiu

25.04.2020, 17:36 57

Aproape un milion dintre cei 10.000.000 de locuitori din Emiratele Arabe au fost testaţi împotriva noului coronavirus, iar sute de ambulanţe au fost transformate în laboratoare mobile COVID-19.

Autorităţile din Dubai au testat aproape un milion de localnici împotriva coronaviruslui, ceea ce înseamnă o rată de testare de 10%.

Mai mult, Ambulanţa din Dubai a lansat un serviciu de testare COVID 19 la domiciliu. Vârstnicii pot să cheme acasă laboratorul mobil care joacă un rol-cheie în reducerea presiunii asupra spitalelor în mijlocul crizei coronavirusului şi ajută la protejarea persoanelor cu risc ridicat.

Ambulanţele speciale sunt desprinse parcă dintr-un film SF. Au unitate de sterilizare automată, scanere termice şi cabine de izolare pentru eşantioane colectate.

Spitalele ultramoderne, în care lucrează multe somităţi mondiale, şi politica de sănătate publică performantă au făcut Emiratele practic imune în faţa coronavirusului. Din aproape 10.000.000 de locuitori, puţin peste 9.000 au fost contaminaţi şi doar 64 au murit.

În România, rata de testare împotriva coronavirusului este de 0,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO