Business Hi-Tech

ZF va lansa în iulie Anuarul IT&C al României

ZF va lansa în iulie Anuarul IT&C al României
28.06.2017, 19:58 120

Ziarul Financiar va lansa luna viitoare Anuarul IT&C al României, un proiect editorial derulat în premieră - care va concentra interviuri, topuri şi analize despre cele mai importante segmente ale pieţei locale de IT&C, care a devenit un domeniu star al economiei locale. Anuarul reprezintă un instru­ment de referinţă în orice demers de do­cumentare despre această in­dus­trie, sin­tetizând date despre jucătorii şi ten­dinţele cheie din IT.

Printre temele abordate în cadrul anuarului se numără: care sunt cei mai mari jucători de pe principalele seg­men­te ale pieţei locale de IT - topuri în funcţie de diferite criterii, precum venituri sau numărul de angajaţi; topul celor mai mari angajatori din industria locală de tehnologie a informaţiei.

Sectorul IT a depăşit în ultimii ani atât agricultura, cât şi construcţiile în ceea ce priveşte contribuţia la formarea PIB-ului. Astfel, dacă în primele trei trimestre ale anului trecut agricultura (sector în care lucrează peste 2 milioane de oameni - mulţi în zona agriculturii de subzistenţă) a contribuit cu 4,4% la formarea PIB, iar construcţiile (unde lucrează peste 370.000 de angajaţi) au avut un aport de 5,2% la formarea PIB, sectorul IT&C a contribuit cu 6,3% la formarea PIB în primele 9 luni din 2016.

În total, în sectorul „informaţii şi comunicaţii” lucrau la finalul anului trecut circa 146.000 de angajaţi, cei mai mulţi în sectorul serviciilor informatice (58.500) şi în telecomunicaţii (45.800), restul în arii precum activităţi de editare sau de producţie cinematografică.

Pentru advertising contactaţi echi­pa de vânzări a Mediafax Group: Mar­ce­la Ţuilă (marcela.tuila@m.ro, 0742214490) şi Silvia Popa (silvia.popa@m.ro, 0747497144).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO