Business Hi-Tech

ZF Tech Day. Ioan Constantin, expert în securitate cibernetică, Orange România: am înregistrat o creştere de 53% pe segmentul business pentru soluţiile de securitate în 2021

Autor: Ioana Nita

24.12.2021, 00:06 823

Volumul atacurilor ransomware a crescut cu 60% în 2021 pe plan local comparativ cu 2020.

Anul acesta, Orange Business Services a înregistrat o creştere de peste 50% a cererii pentru soluţii de securitate cibernetică, companiile din România conştientizând tot mai mult necesitatea unor astfel de soluţii în contextul în care pandemia a accelerat digitalizarea aproape în toate industriile, iar atacurile cibernetice sunt tot mai numeroase şi mai uşor de orchestrat.

„În ultimii doi ani, pe fondul situaţiei sanitare globale, digitalizarea, tranziţia către businessuri, companii sau chiar către societăţi digitale, au accelerat într-un ritm ce nu a putut fi neapărat susţinut de piaţa de servicii, aşa că am văzut şi noi o creştere importantă a cererii de servicii în zona de securitate. Orange Business Services a avut o creştere anuală de 53% pe soluţii de securitate faţă de 2020”, a declarat în cadrul emisiunii ZF Tech Day, Ioan Constantin, expert în securitate cibernetică în cadrul Orange România.

„În acelaşi timp, am văzut şi o creştere de 99% în ceea ce priveşte serviciile de cloud şi de colocare de echipamente, cumva aceste două lucruri sunt cel puţin congruente la un punct. Digitalizarea implică o schimbare rapidă a unor noi moduri, a unor metode tradiţionale de a dispune şi de a securiza infrastructuri digitale, fie că vorbim de reţele enterprise, fie că vorbim de aplicaţii, ş.a.m.d. Aceste tehnologii, în acest proces de digitalizare, de cele mai multe ori trec printr-o fază de migrare către soluţii şi servicii cloud, iar mai departe această creştere a soluţiilor de securitate este un indicator important în ceea ce priveşte nivelul de conştientizare a ameninţărilor la care sunt expuse companiile în acest proces de digitalizare”, a completat el.

Companiile locale, indiferent de industria în care activează, au nevoie tot mai mult de soluţii de securitate IT, în condiţiile în care numărul atacurilor cibernetice a crescut substanţial în ultimul an, mai ales în ceea ce priveşte atacurile de tip ransomware.

„În 2021, principalele ameninţări au fost aceleaşi ca şi în 2020, doar că volumul şi complexitatea lor le-au pus cumva diferit pe podium - este vorba de ransomware şi de atacuri de tip phishing.“

În 2021 am observat o creştere importantă a volumului atacurilor ransomware în rândul bazei de clienţi ai Orange Business Services, prin soluţiile de securitate pe care Orange le oferă către aceştia. În 2020 ransomware era o ameninţare prezentă ce cauza probleme importante în rândul victimelor acestor atacuri, iar în 2021 volumul acestui tip de atacuri a crescut cu mai bine de 60% faţă de anul precedent”, a precizat Ioan Constantin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO