Business Hi-Tech

ZF Live. Liviu Drăgan, CEO al Druid. Start-up-ul care vinde asistenţi virtuali lansat de fondatorul Totalsoft are în plan să deschidă un birou în SUA. Roboţii software nu vor ajunge să înlocuiască oamenii, pentru că cererea de resurse umane este enormă

Liviu Drăgan, Druid: Eu cred mai mult în a da mesaje decât în partea de voce

Liviu Drăgan, Druid: Eu cred mai mult în a da mesaje decât în partea de voce

Autor: Miruna Diaconu , Adrian Seceleanu

13.02.2020, 16:00 279

Start-up-ul local Druid, specializat în dezvoltarea de asistenţi virtuali (chatboţi), evaluat recent la 8 mil. euro după o nouă rundă de finanţare, are în plan să se extindă şi pe piaţa din SUA.

„Platforma Druid «ştie» orice limbă, nu doar româna. Druid va deschide un office în SUA. Chatboţii Druid vorbesc în jur de 6 limbi, inclusiv chineza. În acest moment produsul este utilizat şi în afara României, în anumite proiecte pilot din SUA“, a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Liviu Drăgan, fondator şi CEO al companiei.

Drăgan a înfiinţat Druid în 2018 la un an după ce grupul turc Logo, care a cumpărat Totalsoft, l-a înlocuit din poziţia de CEO cu turcul Onder Eren, păstrându-l iniţial în boardul companiei. Pachetul majoritar de acţiuni al Totalsoft nu era deţinut de Drăgan, ci de fondul elen de investiţii Global Finance.

După încă un an, turcii de la Logo au numit un alt conaţional la conducerea companiei locale, pe Gorkem Tursucu, care ocupă şi în prezent de CEO. Onder Eren a rămas director general adjunct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO