Business Hi-Tech

ZF IT Generation. Andrei Braşoveanu, partener la gigantul american Accel: UiPath are încă un potenţial imens de creştere. „Ceea ce cred că vom vedea în următorii ani este o generaţie întreagă de investitori de tip angel, de noi fondatori, care au petrecut mai mulţi ani la UiPath, dar care vor începe propriile lor companii.“

Andrei Braşoveanu, Accel

Andrei Braşoveanu, Accel

Autor: Adrian Seceleanu

20.07.2020, 00:07 411

Fondul de investiţii american Accel, unul dintre cei mai puternici jucători din industria globală de capital de risc dedicat industriei hi-tech, care are la activ spre exemplu prima investiţie a unui fond în Facebook şi care a ajutat UiPath să facă pasul decisiv de la un start-up din Bucureşti la o companie globală cu sediul central în New York, estimează că firma condusă de Daniel Dines are încă un potenţial „imens“ de creştere.

„UiPath are în continuare un potenţial imens de creştere de aici încolo“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Andrei Braşoveanu, partener în cadrul biroului din Londra al Accel. „UiPath este o echipă cu ambiţii foarte mari şi cu un potenţial foarte mare. Dacă te uiţi la industria de RPA încă nu este foarte dezvoltată, este o piaţă care creşte foarte mult. Suntem foarte convinşi de potenţialul UiPath în continuare.“

Accel este primul fond de o asemenea dimensiune care a pariat câteva zeci de milioane de dolari, în 2017, în UiPath. Dincolo de runda de 30 de milioane de dolari, decisivă pentru traiectoria fulminantă a UiPath, Accel a mai condus o rundă de investiţii şi a participat şi la toate celelalte care au urmat, inclusiv la cea abia anunţată de 225 mil. $, care a adus companiei conduse de Dines o evaluare de 10 miliarde de dolari.

Explozia UiPath va avea un impact benefic pentru România şi pentru că va crea o nouă generaţie de milionari, care vor investi la rândul lor în ecosistemul local hi-tech. „Este nevoie de câteva succese de tipul UiPath(…). Astfel deodată ai foarte mulţi angajaţi care, măcar pe hârtie, sunt milionari, sau sunt primii din generaţia lor care construiesc o avere interesantă pe care pot să o investească din nou în ecosistem. Ceea ce cred că vom vedea în următorii ani este o generaţie întreagă de investitori de tip angel, de noi fondatori, care au petrecut mai mulţi ani la UiPath dar care vor începe propriile lor companii“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO